tirsdag 24. mars 2009

Første hagedag..........og plantebestilling

Det lå noe hvitt ute i går morges, men det forsvant heldigvis fort. Så etter middagsstrekken var det bare å få på seg varmedressen og komme seg ut. For det var kaldt.....så kaldt at jeg fort fikk neglesprett og måtte på med hansker. Etter hvert fikk jeg varmen i kroppen, og før det ble mørkt i halv-åtte-tiden hadde jeg fått ryddet et par bed for de mest iøynefallende stenglene fra i fjor. Blir alltid litt motløs med det samme jeg begynner ute om våren, for jeg vet at jeg har minst 2 mnd med hardt arbeid hver dag før alle bed er ryddet, fått ny jord (og kompost) på seg, alle frøplanter er sådd, priklet, dullet med og plantet ut. I tillegg må drivhuset gjøres klart for sesongen, har en jobb å gjøre med golvet der inne før jeg kan ta det i bruk.

Men når bare varmen og sola kommer så blir alt så mye lettere.
F eks blir det lettere å bøye seg når man er lettkledd enn når man er innpakket i ull og varmedress....

Snøen i går forsvant fort som sagt, men i dag tidlig lå den der igjen, litt mer enn i går, slik at veiene var såpeglatte. Nå er sola kommet så da hjelper det på. Dette er jo typisk mars, håper bare vi slipper å få halvmeteren med snø før vinteren gir opp for godt.

Ser fram til dette....:


Fikk masse hagesnadder i posten i går. Ett norsk og ett engelsk hageblad, katalog fra Zimtrade og fra Hageglede. Et par planter ble for fristende i Hageglede-katalogen, så i dag gikk bestillingen på Hvit Forsythia (håper den har den vakre gulhvite fargen som er på bildet), og en Clematis recta 'Velvet night'med mørkerøde blader.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Huff ja. Blir også litt motløs sånn med en gang. Men det blir jo bare bedre og bedre dag for daaaaag, tralla lal laalalalalaaaaaaaaaa

Elsa sa...

Her har det ikke blitt så mye bedrydding enda, men må nok ta en ryddesjau før påske.
Her har det også ramlet inn med plantekataloger fra fjern og nær, men jeg har klart å holde igjen og ikke bestille noe. Er nesten overrasket over meg selv.
Lommeboka puster lettet for hver dag som går uten at noe har skjedd;-)

Randines hageblogg sa...

Det virker også uoverkommelig for meg når jeg ser alt som burde gjøres, men får ta en ting omgangen så går det seg nok til etterhvert...

De første dagene er hardest...

elle-melle sa...

Jo det er mye som skal gjøres om våren, og det er jo dette vi har lengtet etter i mange måneder. Bedre å tenke at det som blir gjort er bra, rekker man ikke alt er det ikke verdens undergang og det vokser sikkert bra likevel. Senk skuldrene og kos det med det du rekker.
Det er slikt jeg sier til meg selv både titt og ofte. Men jeg vil jo så gjerne rekke alt!