tirsdag 20. oktober 2009

Fylt tidløs...og litt interiørstoff

Denne fylte tidløsen tok jeg med meg fra min mors hage i fjor høst, syns den er nydelig nå når den står og blomstrer så fint ved trappa. Vet ikke navnesorten, men det er ikke så viktig....


Denne gamle lampa kjøpte jeg på en auksjon i 1980, og jeg måtte ut med 1000 kr for den den gangen!!! Da var den malt med en slags gull- eller bronsemaling. Den har hvit kuppel og det er montert elektrisk lys i den. Den har hengt over spisebordet i alle år.
Nå da interiøret vårt helt har forandret karakter, fra furuhelvete til cafelatte-panel, fant jeg ut at tiden var moden for en forandring på denne lampa også. Så jeg kjøpte et par bokser spraymaling på Europris, farge Elfenben, hengte den opp i garasjen og sprayet i vei. Syns resultatet ble bra, jeg.......Men noen vil vel kalle det helligbrøde nesten.



Her er en detalj....




I samme slengen spraymalte jeg en pidestall fra min mors
hus, den var i messing. Ble mye finere sånn....

Posted by Picasa

4 kommentarer:

Mariann S sa...

Nydelig tidløs :)
Helligbrøde, neida - fint vart det, både lampe og bord. Hadde vore verre om du stua den inners i ei bod.

Margrethes hus og hage sa...

Tidløsen din var vakker!
Og helligbrøde er det vel ikke, selvom jeg er forsiktig med å male antikviteter, om de er hele og fine. Men man skal trives med tingene sine, og det ble riktig flott i elfenbensfarge :)Det blir sikkert kjempefint i spisestuen din. Hadde vært morsomt med noen før og etterbilder :)


Ønsker deg en fin onsdag. Hilsen Margrethe

Berit sa...

Nydelig tidløs, og ekstra hyggelig at du har den fra din mors hage. :)
Jeg har ikke så store hemninger mot å male gamle ting, bortsett fra de riktig antikke. Maling kan som regel fjernes om du skulle angre, i alle fall på metall.
Tenker de blir flotte i stua med ny stil!

Torill sa...

Kjempefin tidløs. Og fine prosjekt. Blei fine kvite synest eg. Og apropo helligbrøde... du eig dine ting og skal trivast med dei ! Har sans for gjenbruk, er kanskje verre med dei som alltid kjøper nytt.... ift. miljø og sånn....