mandag 28. september 2009

Stakkars planter

Regn, regn, regn og atter regn. De stakkars plantene drukner jo snart. Særlig syns jeg synd på pellisene, de skulle vært under tak i det minste, men jeg har hverken plass eller tid akkurat nå. Utestua er full av brukt panel, og vinterhagen er maleverksted for dører.... Drittværet gjør at det ikke frister det aller minste å gå ut og trille potter inn i drivhuset heller....så det får bare stå sin prøve. Har fått inn noen av de mest kuldeskjære plantene, får bare håpe det ikke blir kuldegrader nå i dette farlige månedsskiftet...

En liten fotorunde i dag:
Asters øverst, den er mørkere rosa
i virkeligheten.

Lavatera, nydelig bladverk, men den rekker jo aldri å blomstreLilja, (Lilium speciosum) skulle vært mye rødere. Blek men fattet står den der, selv om den har besøk av selveste erkefienden...

Hostaen fikk jeg med en import for et par-tre år siden, men orket ikke grave fram lappen i det våte bedet. Fïn er den i alle fall. :-)
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Unknown sa...

få vekk erkefienden!!!!...ja, det er på tide å få inn det som skal inn...skal samle mot til i mårgå...
ha ei god uke

Berit sa...

Jotakk, vi har vært over og besøkt trøstesløysa og fått en påminnelse om hva store nedbørsmengder betyr.
Fikk ikke tatt et bilde en gang, ingenting sto stille i blåsten.
Men sånn som du holder på innadørs hadde du vel ikke rukket hagen likevel? Spennende å følge med, det ser riktig så lovende ut!

Merethe sa...

Hei RandiF. Bildet som jeg har på bloggen min fant jeg på en nettside som bare har slike bilder. Men jeg kan ikke huske hva den heter. Jeg har sett etter om den lå på mine favoritter men den gjør ikke det heller. En mulighet er å søke etter vintage bilder av barn f. eks. :) Finner jeg siden skal du få linken av meg. :) Takk for besøket og koselig kommentar. :)

Margrethes hus og hage sa...

Drittvær er ikke kjekt. Her har det vært sol i dag, og selvom en ikke får være ute og nyte det, så er det triveligere å se ut vinduet når solen skinner :)

Det er nok tiden for å ta inn det som skal overvintre snart, men det er hyggelig å ha det ute så lenge som det går. gruer meg til georginene må inn. De er så vakre!

Hilsen Margrethe