søndag 6. september 2009

Innholdsrik helg

Aktivitet er bra, og denne helgen er det blitt egentlig passe dose.
Fredags kveld overvar jeg åpningen av den ganske enestående fotoutstillingen til min eks-svoger på Ludvik Eikaas-galleriet på Jølster. Utrolig masse folk og fantastisk flotte bilder.

Lørdagen opprant faktisk med sol, og det ble en veldig fin dag. Jeg fikk likevel ikke gjort noe i hagen, fordi jeg da gikk løs på å male taket i gangen hvitt - det har vært sennepsgult i 30 år.....
Etterpå bakte jeg suksessterte til barnedåpen (lille Nora) i dag, og når jeg var ferdig med det var jeg egentlig klar til å male neste strøk på taket. Den malinga tørker jo lynfort!! Og er overmalbar etter bare 3 timer. Men akkurat da fikk jeg spørsmål om å passe dåpsbarnet slik at foreldrene fikk gjøre ferdig forberedelsene til den store dagen. Og slikt sier man jo ikke nei til, taket fikk bare vente.
Mens jeg jobbet hjemme, var gubben i skogen og plukket sopp. Og han kom faktisk hjem med en full korg med kantareller

Det var for sent å begynne å renske på den, for spise skulle vi jo også....lammeskank som hadde stått flere timer og godgjort seg i leirgryte i ovnen....nammmmmm!!
I dag var det da dåpsdagen til vår lille Nora Johanne, den gikk fint men ikke lydløst for seg....Må bare vise bilde av den skjønne, lille dokka vår, kledd i kjole, lue og jakke heklet av undertegnede...:


(Dette er ikke dåpskjolen altså...)

Vel hjemme igjen i 5-tiden, fikk taket sitt andre strøk, så nå er DET ferdig. Senere renset vi sopp. Det ble et helt fullt leirfat.

Etter forvellingen "flatfryser" jeg den, slik at det er enkelt senere bare å brekke av en bit til stuing, saus eller gryte:


Nå er det vel på tide å ta kvelden.....

Ingen kommentarer: