lørdag 18. juli 2009

Ny bil og fin skål


10 år siden sist, men nå har jeg altså investert i "ny" bil. Honda accord stasjonsvogn 2005 automat. God plass til jordsekker, stein og planter....fnis...
Den sto i Tønsberg, men eieren var grei og kjørte den til Gol, vi tok bussen dit på tirsdag og overtok den der. Veien hjem dagen etter la vi om Fagernes og Valdresflya, rett og slett fordi vi synes det fjellpartiet er så vakkert. Tok omtrent dobbelt så lang tid som over Hemsedal, da men.... På veien var vi innom et par bruktbutikker, og på Sareptas krukke i Fagernes fant jeg denne nydelige skåla. Hvor gammel den kan være aner jeg ikke, men antikk er den nok. Den har nå hedersplassen midt på kjøkkenbordet, og er oppbevaringsplass for modne tomater fra drivhuset.I hagen venter jeg i spenning på flere dagliljer som står i knopp. Dessverre ser jeg at mange knopper råtner uten å sprette ut, men denne har da klart å komme med to blomster i dag. Tror dette er Frans Hals, kjøpt fra Nautesund i 2006.

Posted by PicasaI kveld regner det gitt, etter flere dager med mest sol. Så det lover ikke bra for daglilje-knoppene. Synd for naboens datter også, som feirer bryllup i dag. Bryllups-boom i byen for tiden, to nydelige bruder har jeg sett i dag, som jeg kjenner.
Første ferieuke tilbakelagt, 3 to go, håper det blir vær til båtferie snart. Deilig med fri uansett.

7 kommentarer:

Miamaria sa...

Gratulerer med ny bil! Frans Hals er nyyydelig da. Jeg har fått den i sommer, håper den rekker å blomstre en eller annen gang. Sesongen er gjerne litt kort for dagliljene her.

Linecas have sa...

Grattis med ny bil. Skjønner godt at du vil ha stasjonsvogn. Jeg har lagt end veto mot alle andre typer biler her i gården. Første gang vår "ny"bil fikk jord i bakrommet klappet gemalen sørgmodig på taket og sa" Jajaså ble du plantebil du og".

;-)

Gjødsler du dagliljene? Jeg synes de er så vanskelig å få til å blomstre.

Mona sa...

Kjørte dere over til Aurland?

Jeg var der på torsdag, med ungene og min mor. Vi tok flomsbanen. Vi kjørte og kom ned i Hol og videre over til Numedal. Ikke lærdalstunnelen.

RandiF sa...

Mona, nei vi kjørte ikke der i det hele tatt. Men skulle ikke du lenger vest da...??

Mona sa...

Egentlig, men det er risikosport å forsøke å kjøpe på tvangsauksjon viser det seg, selv etter kontrakten er underskrevet kan det skje ting. Det gjorde det! De kjøpte seg campingvogn mens de venter på at rett sted skal dukke opp. Jeg venter her hjemme så lenge :)))

Margrethes hus og hage sa...

Gratulerer med ny bil! Deilig med god plass i bilen til alt man måtte ønske.

Høres ut som en flott tur dere har hatt!

Morsomt med bruktfunn! Skålen var kjempefin, og passer godt til tomatene, vil jeg tro :)

Hilsen Margrethe

Mariann S sa...

Grattis med ny bil Randi :)
Eg har også ein Frans Hals, men den står uten knoppar i år. Sammy Russel har masse knoppar. Får håpe ikkje blomstringa 'regnar vekk' sånn som den gjorde i fjor.