mandag 27. april 2009

Tulipaner som sprer seg :-)

I år når hjorten har holdt seg borte, har jeg fått en adskillig bedre tulipanblomstring enn i fjor. Og jeg registrerer at noen av dem faktisk har spredd seg, i motsetning til enkelte sorter som minker år for år, har jeg nå fått flere av en som jeg ikke husker navnet på, samt den "vanlige" røde Apeldorn. Og det liker jeg godt....

Ellers har helgen stått i konfirmasjons-tegn, human-etisk sådan. I Grieghallen. I Bergen. Hvor rhododendroner var begynt å blomstre, og en nydelig Magnolia stellata som sto i fellestunet til borettslaget der min søster bor. Den MÅ jeg bare ha tak i. Dessverre var sortsnavnet borte, men den hadde hvite, fylte, nærmest klokkeformede blomster med svak duft.
I Bergen har de utrolig flinke og kreative bygartnere, beplantningene er spektakulære både om våren og gjennom hele sommeren. Langs bredden av Lille Lungegårdsvann var påskeliljene plantet i bølgeborder, stilrent og vakkert.

Koselig helg med min familie, mye god mat og en stilig seremoni i Grieghallen, der Are Kalvø var hovedtaler!!Kom hjem i halvett-tiden i natt, og fant hvit blomstervandrer fra Randine i postkassa.

Fredag fikk jeg endelig pakke fra Hageglede. Hadde bestilt Hvit forsythia og en mørkbladet Clematis recta. Siden portoen var 100 kr og plantene samme pris, var det "lønnsomt" å bestille to planter. Men fikk jeg det?? NEIDA, på pakkseddelen sto det bare en linje om at Hvit forsythia hadde de dessverre ikke fått fra deres leverandør!!!! Og dermed ble det 100 kr i frakt på en liten pakke som kunne gått rett i postkassa for kr 25,- i porto!! Grrr.......
De kunne i det minste informert meg om at jeg ikke fikk forsythiaen, som var den jeg helst ville ha av de to.
Det var hagemesse i Bergen, men jeg prioriterte den ikke.....

Ingen kommentarer: