søndag 19. april 2009

Herlig hagedag...og massemord!

En nydelig dag i går, og jeg hadde hele dagen til disposisjon. Dermed fikk jeg kjørt ut i bedene den ferdige komposten jeg hadde (det ble dessverre altfor lite). Og jeg klarte å bli ferdig med årets tyngste jobb, nemlig omspaing av kompostbingene. Så nå har jeg to 3-etasjers med ett år gammel kompost som skal ligge ett år til, og en 6-etasjers med halvtårs- og ferskt kompostmateriale som skal ligge ett år før ny omspaing. Og 1 enslig pallekarm til årets. Det blir jo fort for lite, men etterhvert som det ferske synker sammen, kan jeg ta karmer derfra og bygge på. Genialt system disse pallekarmene egentlig.

Innimellom bedrev jeg massakrering av liljebiller. Maurkverkboksen min gikk tom etter at hagesenteret hadde stengt, og da oppdaget jeg plutselig angrepet på den fineste martagonlilja mi, den gulhvite. Den var oversådd med røde smådjevler, og tilsvarende perforert.


Er sikker på jeg kverket nærmere hundre biller..... Nå skal jeg ut og se om det har dukket opp flere. Tok mange på keiserkrona også, den er de visst nesten like glad i som martagon. Tross at den lukter rev....

Påskeliljene blomstrer for fullt, og de første tulipanene har også åpnet seg. I drivhuset begynte jeg på ompottingen av tomater og agurk, skal fortsette i dag. Tror jeg skal holde meg til lett arbeid i dag, gårsdagen sitter i kroppen ennå tross 10 timers søvn..

2 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Liljebillene var en sterk årsak til at jeg sluttet med liljer, hardt og brutalt. Av alle ekle småkryp var de røde billene det værste. Året etter at jeg fjernet Liljene, så jeg fortsatt en bille.

Håper du får kverket dine, hager er hyggeligere uten.

Berit sa...

Kryss i taket og bank i bordet: Jeg har aldri sett en liljebille annet enn på bilder. Måtte det vare! Dine martagon var et sørgelig syn, uhu!