fredag 30. januar 2009

Fugl med vårfornemmelser

Jeg sover som regel i intervaller om natten, dvs. våkner 2 - 3 ganger hver natt. Den siste uka og vel så det har jeg så tidlig som i halv-firetiden hørt en fugl som synger litt smått og forsiktig. Et par timer senere, men fremdeles i mørke, synger den mer høylytt og kvitrende. Jeg tror det må være svarttrosten, og at det er samme fuglen hele tiden. Kan ikke huske at jeg har hørt fuglesang så tidlig på året før, men nå er jo ikke min hukommelse av beste sort på sånne ting, da.. :p

Vet den noe som vi ikke vet, tro? At det blir tidlig vår f eks? Man kan jo håpe.....:)

5 kommentarer:

elle-melle sa...

Den der søvnrytmen var det noe ganske så kjent med, men jeg har ennå ikke hørt svartrosten her. Gleder meg til den begynne å synge her også for det er en vakker sang.
Og at våren kommer snartog tidlig håper jeg også:)

hajal. sa...

Her er det mange meisefuglar som kvitrar reint vårleg, men har enno ikkje høyrt noko til dei mange svarttrastene som held til her.
Du har nok ein som er ekstra våryr i fineveiret, idag er det +10,5 og synnavind her inne hos oss.
Tek meg ein litem matbit no før eg skal ut at å køyre vekk ris og kvist.

Anne på Moseplassen sa...

heldige heldige du, Du har innspirert meg til å stikke hodet ut døra i solnegangstid for å høre etter :) (soloppgang blir litt for tidlig for meg... hihi)

Men jeg har merket at det begynner å bli litt mer låt i fuglene for tiden jeg også, så våren nærmer seg vel?

Gry sa...

Det kan jo også være en rødstrupe, de synger også vakkert på morgenkvisten.

RandiF sa...

Jeg så et glimt av den i busken den satt en morgen da jeg hentet avisa, og den var en helt mørk fugl. Så jeg tror ikke det var rødstrupen.