tirsdag 5. april 2011

Katherine Hodgkin - et bedre bilde

Nå har den sprunget litt mer ut, og da ble bildet bedre, ja...

Dagens (kveldens) hageøkt var på nesten 2 timer, så nå er bedene i bakhagen ganske strøkne. Ihvertfall ryddet....Utfordringen er hvor skal jeg gjøre av alt avfallet. Jeg skjønner jo nå at jeg blir nødt til å spa om kompostbingene om høsten, slik at jeg har en hel ledig binge til jeg begynner på våronna. Nå står jeg her med 4 halvfulle binger som burde vært spadd om aller først. Men nå syns jeg det haster aller mest med å få ryddet i bedene. Og denne omspaingen er utrolig tungt arbeid også.....:-(. Spørs om jeg må leie inn en sprek ungdom, f eks barnebarnet som skal stå konfirmant i mai, og dessuten  har tenkt seg på noen turer i år og derfor trenger penger.......
Bakhagen er jo en ting, den har jeg altså ryddet på to dager. Men en helt annen ting er hagen foran huset, der er det 5 - 6 bed av varierende størrelse som både må ryddes og lukes, i tillegg til vestbedet langs vinterhagen, kjøkkenhagen og jordbæråkeren. Det er egentlig for mye arbeid for ett menneske som ikke akkurat er ung lenger, før eller siden blir jeg nok nødt å legge om driften fra staudebed til mer lettstelte bed. Men ikke i år....(heller)....:-)

3 kommentarer:

Bille sa...

Så flott den irisen var, er det en reticulata kultivar eller? Tror ikke jeg har sett den før.
Du vil ha noe mindre krevende enn staudebed? Hm, jeg har alltid trodd at det var en greiere variant siden plantene greier seg bra selv. Det må vel ryddes litt ja, men kan ikke avklipp kuttes opp og bli liggende i bedet og så strør du evt litt god ny jord over?

RandiF sa...

Sikkert et velment råd, Bille, men hadde du sett bedene mine ville du nok skjønt at så enkelt er det nok ikke......

Berit sa...

Rålekker iris!
Gleder meg til å ta fatt i beda mine jeg også, om jeg ikke har så mange bed som du har. I påskeferien, tenker jeg. Men det blir noen intense dager med båtpuss først.