fredag 21. oktober 2011

Pink Spike og engletrompeter

Ja omsider ble det en oppdatering av bloggen igjen. Hagefatigue=bloggefatigue?


Men her kommer noen bilder fra oktober. Først Cimicifuga 'Pink Spike' som har tatt seg god tid med blomstringen! Men bedre enn i fjor, da kom den ikke lenger enn til knoppstadiet. Ganske dekorativ når den først kom da, selv om 'pink' kan diskuteres.....


Velkomstkrukkene som har inneholdt Petunia og Dichondra i sommer, er nå 'oppdatert' til Calluna og Dichondra. Som man ser, har ikke Dichondraen prestert noe stort 'Silver falls', men får lov å representere likevel. Kjøpte den som Easyplants fra Zimtrade i vår, da jeg aldri har klart å få dem til fra frø. Men de liker nok å få litt mer gjødsel enn det jeg har bevilget dem.....


Høstkrukke på trappa, med alpefiol, Heuchera og en noe sliten nellik. Gulbladet fredløs på kanten, den er også i krukka bak, som dessuten inneholder en buksbom.


i vinterhagen er nå alle overvintringsplanter kommet i hus, bl a den omfangsrike engletrompeten, som en gang var en liten stikling som jeg fikk av Raell på forumsteff nr 2, på Toten! Den var så smekkfull av knopper at jeg kunne bare ikke skjære den ned før den har blomstret ferdig. Duften er himmelsk, og den fyller hele huset hvis jeg lar døren til vinterhagen stå på gløtt....:-).


Trompeten er fylt og utrolig vakker.



Høsten har så langt vært, som sikkert de fleste vet, ekstremt våt og dessuten blåsende, så det har ikke vært mange muligheter for noen innsats i hagen. Men innimellom har jeg fått tømt og spylt ned drivhuset, pakket fuchsiaer i isoporkasser, tatt opp begoniaer, lagt ned løker, og ryddet bort de største sommermonstrene. F eks prydtobakksplantene, som uten unntak ble aaaaaaaaaltfor digre. Neste år skal jeg passe på å få tak i lave sorter.
Det som egentlig gjenstår nå, er å få spadd om kompostbingene, slik at jeg har en ledig binge på riktig plass til våren. Men nå er det faktisk meldt om opptil 2 uker med mildt og deilig østavær, så da får jeg kanskje gjort det også. Skjønt neste uke blir rimelig hektisk, da vi får 80 kg hjort som skal parteres og pakkes, i tillegg til at jeg har invitert på 3-retters vennemiddag neste lørdag og det er ikke hverdagskost for meg, for å si det sånn. Så jeg kommer nok til å stresse litt. Menyen er klar, da.......;.).

Nå i kveld har vi siste krampetrekningene av lavtrykkene, med pøsregn og stiv kuling, skal visst bli full storm ved Stadt i kveld og det er jo ikke så veldig langt unna...Så ut-på-tur-aldri-sur er definitivt ikke noe alternativ til sofakos, strikking og blogging....:-))))

Ha en fin helg alle som er innom.
Posted by Picasa