torsdag 25. oktober 2012

Frisk og rask, men uten drivhus

Heldigvis frisk og i arbeid igjen, det føles bra!

Uten drivhus, ja! Gubben har jo lovet å sette opp igjen drivhuset (som Dagmar tok) i treverk, og bruke kanalplatene om igjen. De fleste er jo intakt. Han bestilte laminerte lengder fra et snekkerverksted allerede i vår, men dessverre hadde de visst veldig mye å gjøre, så vi fikk dem ikke før for noen få uker siden. Og mangler de lengste lengdene også. Deretter må gubben frese ut spor i alle lengdene, før jeg skal male dem. DA først kan han begynne på prosjektet. Tror neppe jeg har drivhus til våren, nei.....Vinteren er ikke noen optimal byggeårstid akkurat, med mørke kvelder.

Høsten har inntil i dag vært svært mild, ikke en eneste frostnatt har vi hatt. Men i dag er hufsa løs. Sterk nordvest kuling med snø/sludd som går vannrett, og temperaturen går nok under null til natta. Har heldigvis tatt inn alle overvintringsplanter, bortsett fra denne som står under tak i utestua:

I dag må den inn....

På grunn av den milde høsten uten stormer, har trær og busker beholdt bladene mye lenger enn vanlig, og utviklet de flotteste høstfarger. Utrolig mye vakkert å se både i hagen og naturen.

Noen bilder fra hagen tatt siste uka (med mobilkamera):

Rosa rugosa vokser opp midt i laurbærheggen, og har både høstfarger, roser og nyper på en gang.



Her er noe vintergrønt, Skimmia sammen med Pieris Little Heath.


Hortensia holder ut lenge....
 
Vinteren er ubønnhørlig på vei, får håpe den ikke blir helt uutholdelig.....Og etterpå kommer faktisk våren atter en gang.