tirsdag 12. april 2011

Årets tyngste jobb...

Å spa om kompostbingene er tungt arbeid. Jeg har fire stykker, og nå har jeg endelig skjønt at jeg må spa dem om om høsten, ikke om våren. For da kan jeg ha en tom binge stående klar til våronna og slippe å ta denne tunge jobben aller først. Gjelder bare å huske/motivere meg for dette i septemberregnet da.....:-/.

Deilig å ha det gjort i allefall. Den minste til venstre vil ha bruksklar jord til høsten, så den bør egentlig tømmes da. Hmmm....hva skal jeg gjøre av jorden der da? Legge den ut i bedene, eller må jeg lage meg en binge til? Bak de tre vi ser, står det enda en, som nå blir fylt med vårens avfall. Til høsten skal da innholdet i bingene spaes over i den som står ved siden av, og da skal det bli en tom som skal være klar til våren igjen.
Her ser vi den 4. bingen med årets avfall, dvs. begynnelsen.....

Nå er jeg klar til å gå løs på store staudebed, ser det ikke lekkert ut...??? :-((
Får trøste meg med påskeliljer og stemorer på trappa mens jeg samler krefter og motivasjon.......

7 kommentarer:

ElseT sa...

Kompostspaing er ikkje for pyser, men du og du kor mykje fin jord det vert etterkvart. Det vert nok eit fint staudebed når du har fått rydda, det er tida for det no, men her har jorda vore so blaut at eg har venta med å byrje i dei beda som eg må stige uti.
Eg har gjeve deg ein Award på bloggen min. Med denne grunngjevinga:
RandiF sin vestlandshage - den første bloggen eg følgde, og fordi vi bur nær kvarandre og har nokelunde likt klima.
Er litt ukjend med Awardar og slikt, men eg må vel gje beskjed ein eller annan stad. Håpar du er i fin form att no!

Tullik sa...

Så flink du er som komposterer på den måten ! Har nok med min varm-kompost dunk. Og så var det reint godt å sjå eit ustelt staudebed, akkurat slik det er hos meg !! Men det er arbeid eg ser fram mot så det er no greitt. Og så blir det jo så fint !!

TYRA sa...

Kompostspaing kan ikke være lett - og du har jo mange du skal holde styr på. Men du får fin lønn for strevet i form av super jord! Staudebedet ditt ser akkurat ut som mitt - det ene som er kommet frem etter snøsmeltingen. Her regner det akkurat nå så smeltingen går fort - men likevel sakte! Nydelig den krukken med påskeliljer og stemor.

smgj sa...

Jeg sliter med samme problem. Egentlig burde jeg både spa om OG ta en del (mer) av ryddingen om høsten. Her er det ennå tæle i komposten.

Æsj - nå har blogger det årlige problemet med openid..

nina sa...

Så flink du er som har så mange kompostbinger! Har du vurdert å kompostere rett på overflaten av f.eks. grønnsaksbed? Det er arbeidsbesparende, og ganske effektivt! Jeg "dytter" det meste av hageavfall rundt grønnsaksplantene mine i løpet av sommeren, og synes det fungerer greit. Tidligere hadde jeg fem kompostbinger (inkludert 2 varmkomposter), nå har jeg bare to: en "vanlig" og en varmkompost. Resten komposterer jeg direkte i dyrkingsbedene. :-)

RandiF sa...

God idè, det, men jeg har for få dyrkingsbed til å ta unna mer enn gressklippet....:-)

Fru.Underberget sa...

Så lurt å bruke pallekarmer som ramme for kompostbingen! Lykke til med staudebedet når motivasjonen melder seg;-) Snart stikker de første spirene opp og da ser det lysere ut.