onsdag 30. mars 2011

Staren er kommet


Plutselig var her store flokker stare (stær) i luften og på telefonstrenger. De var nok sultne etter den lange reisen, for de kastet seg glupske over meisebollene, som de "hjemmeværende" fuglene ikke har brydd seg noe om. På et blunk var 5 boller vekk, så jeg gikk i gang og lagde nye i går. Matfett, havregryn, nøtter og frø. Ventet til massen var nesten stivnet, så formet jeg den til boller og pakket dem i plast. La dem kaldt til de stivnet helt, så puttet jeg dem i holderen. Ser ut som de liker disse også. :-). Bildet er ikke godt, men man ser jo fugler både på bakken og i obelisken der bollene henger.

I dag kom plantene fra Zimtrade, Easyplants. Det var 5 stk Dichondra, 4 stk fylt, rosa petunia og 5 stk fylt, halvhengende Lobelia. 300 kr inkl frakt, det blir ca 20 kr planten. Ikke ille det hvis jeg klarer å få dem store og fine. Kvaliteten var det ingen ting å si på, friske og fine pluggplanter med flotte røtter.

Priklebordet i vinterhagen er nesten helt fullt nå, skal snart prikle mer når frøplantene har fått et bladpar til. Har ikke fått spiring på Tagetesene mine ennå, antagelig for gamle frø eller noe. Tenker å så en ny omgang, stripetagetes og Red favourite må jeg bare ha. Men den viktigste er T. tenuifolia, den har heldigvis spirt.

Helsa har bedret seg heldigvis, jeg går nå på antibiotika for en sannsynlig mykoplasma lungebetennelse. Den ser ut til å virke så da er vel "diagnosen" riktig. Håper bare jeg ikke får allergireaksjon på den, men hittil har det gått bra (4 av 10 dager). Har 50% sykemelding denne uka, slik at jeg kan gå tidlig hjem og ta livet med ro. Men holder meg for det meste innendørs. De siste dagene har vi hatt snø og kulde, i går og i dag strålende sol så det tiner jo om dagen. I bedene står både tulipaner og påskeliljer og "tripper" og vil så gjerne lenger opp, snøklokkene og marsklokkene blomstrer selvsagt, ja til og med en Corydalis solida var begynt å blomstre nå så jeg. Har ikke sett den så tidlig før.
Med staren på plass også kan man jo begynne å tro på våren.... :-)

5 kommentarer:

krepsemor sa...

Staren er kommet også her, og jeg fòrer den med kakesmuler. Det ser den ut til å like godt =) Han har også med seg to damer, som han "gjør seg til" for!
Så flotte planter du har fått tak i! 20,- kr planten var rimelig, ja!
Og så bra at du holder på og friskne til! God bedring fortsatt!

Tullik sa...

Kjekt å høyra at du kjem deg. Om bakken er bar så er sannelig fuglane glad i å bli fora. Men staren har eg ikkje sett... kanskje han hopper forbi meg ? Mange flotte planter du har fått. Blir nok flotte under ditt stell tenker eg . Ha det godt !!

ElseT sa...

Staren er komen her og, det er noke eige med lyden av stare når eg kjem ut om morgonane. Vi hadde ein flokk stare på 12 - 14 fuglar i byrjinga av januar. Eg lurer på om dei har overlevd.
Godt at du kviknar til att.

Anonym sa...

Bare pass på å få tarmfloraen på plass igjen når du er ferdig med antibiotikaen. Den er veldig viktig for å holde stoffskiftet ved like.
OG videre god bedring!

RandiF sa...

Drikker Biola....