lørdag 5. mars 2011

Chrysantemum a la Astrantia

Forrige helg kjøpte jeg meg en Chrysantemum, tror det var på Rema (eller Coop). Har aldri sett denne typen før, ligner jo aldeles på Astrantia major. Den står like fin ennå, håper den varer lenge. Er vel ikke vits i å plante den ut etterpå kan jeg tenke meg, men det går jo an å være optimist og prøve seg.... :-p.

Evinnelig lenge siden forrige blogginnlegg, bortsett fra redigering av sålistene da.... For selv om jeg har hatt litt bloggevegring, så har såvegringen begynt å slippe taket. Det er rart med det, når ting begynner å spire så våkner man til litt. :p. Det hjelper jo også på at dagene er blitt lengre og kveldene lysere. I motsetning til østlige og nordlige strøk så har vi her på vestkysten hatt en mer "normal" vinter enn i fjor. Vi har nå hatt flere snøfrie uker, og snøklokkene blomstrer. I dag hadde jeg faktisk veldig lyst ut og begynne ryddingen i hagen, dvs. det var mens sola skinte. Før jeg fikk på meg kjeledressen var det plutselig hvitt inferno ute... :-(. Heldigvis bare i byger og snødybden er på knappe centimeteren, så det er ikke så ille, men det frister ikke til uteaktiviteter, nei. Kald vind er det også, i går kveld og natt tror jeg vi hadde storm i kastene, men det ga seg like fort som det kom.
Håper det blir bedre i morgen. For det trengs virkelig rydding!!! I høst la snøen seg så tidlig at ingen ting hadde fått sjanse til å visne ned. Kulden som kom etterpå preserverte det hele, så nå når det tiner, ligger bladverk og annet som sleipe lik utover i bedene. Det blir ei hard våronn er jeg redd....Men nå klør jeg i det minste i fingrene etter å begynne, så da er vel hageånden på vei tilbake til sin gamle bolig......:-D. Og godt er det, var litt bekymret en stund.....:-p.

Canna fra Orchis
Salvia aethiopsis

Nå er mars kommet, da blir det mer såing. Om en ukes tid tenker jeg at tomater, tagetes og nicotiana må såes, så får vi se i frøboksen hva mer det kan bli......

3 kommentarer:

Bille sa...

Hei. Jeg tenkte faktisk Astrantia Major da jg så den planten din. Synes den var veldig fin og håper at den gleder deg lenge! Jeg synes det er greit at det er surt og kaldt ute ennå, lengter selvsagt til varmere tider, men snart er det jo spiring og prikling - inne :-)

mona.z sa...

Veldig fin Chrysantemum, og de står jo så lenge. Bor også på vestlandet, og opplevde det samme som deg i dag. Sol og blå himmel, og i neste øyeblikk snø og hagl. I bedene virker det som noen av blomstene har frosset slik de sto sent i høst, noen har DEN fine grønnfargen! De vil jo selvfølgelig bli brune og sleipe ganske snart, og oppryddingen får vente til det blir varmere i været.
Jeg sår ikke inne, har ikke drivhus, og gidder ikke styre med det i huset. Kjøper heller planter ferdig, og sår frø ute når det er varmt nok. Får forhåpentligvis lysthus/drivhus i løpet av sommeren, så det blir nok mer såing neste år. Er spent på hvilke planter som har overlevd denne vinteren, som du sier har den vært mer lik normal vestlandsvinter enn i fjor, men da lå det jo snø som beskyttet. Denne vinteren har vært mest barfrost, så vi får se hva som kommer opp. Klem fra Mona

Blogger sa...

BlueHost is ultimately the best web-hosting company for any hosting services you might require.