lørdag 11. september 2010

Spektakulært i september

Det er september, men jammen kan hagen fremdeles gi noen spektakulære oppvisninger. Her ser vi først klematisen som klatrer i morelltreet( det ble ingen moreller....). Den heter rett og slett C. viticella, og skal være den 'originale' viticellaen sa hun jeg kjøpte den av i sin tid. Den klippes helt ned hver vår, og har en enorm voksekraft.For to år siden fikk jeg noen liljeløker av MariannG på forumet, hun var ikke sikker på navnene. Her ser vi at det er to forskjellige, den bakerste som også er nærbilde av, tror jeg er 'Stargazer', men den fremste, som er hvit i kantene, aner jeg ikke.Stargazer?

Denne, som blomstret tidligere, i august, mener jeg også kom fra den samme Mariann. Men vet ikke navnet på den heller...


Posted by Picasa

4 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Ja, er det ikke fantastisk. September og full blomstring, den klematisen var bare flott!!! Liljene dine er også nydelige, det viktigste er ikke alltid navnene, (i alle fall ikke for meg).Skjønnheten, nydelige farger og grasiøs, frisk og frodig vekst teller mest.

hajal. sa...

Flott Clematis- og liljeblomstring hos deg Randi.
La oss håpe at vi enno nokre veker kan nyte blomstringa utover hausten.

Anita sa...

For en lekker clematis! Til etterfølgelse og inspirasjon.
Stargazer er nydelig, men her er liljebillene komplett matgale så mine gikk ut.

Stubbetufsa sa...

Hei!
Jeg har kikket på dine sider fra i sommer, og jeg må si at du har litt av en hage! Med mange typer planter jeg bare kan drømme om, her oppe i Nord-Troms.
Bra du fikk bort den klematisen som holdt på å overta huset!