søndag 1. august 2010

Om å bli lurt av bilder i kataloger...

I vår kjøpte jeg flere sorter Geraniumfrø, bl a Bill Wallis. Jeg trodde i min enfoldighet at dette var en geranium med "vanlig" størrelse på blomstene. De spirte flott, og jeg priklet og satte i barnehagen. Nå når jeg kom hjem fra ferie var de begynt å blomstre. Og hva ser jeg!!?? De har bitte små blomster, og er helt identiske med en Geranium jeg har fra før, som jeg faktisk trodde var en viltvoksende sak.....Jeg vet at jeg aldri har sådd den, men har hatt den som en (litt for) villig plante i hagen i noen år. Nå venter jeg spent på Philippe Vapelle, men om den står det i det minste at den har 'large flowers'. Jeg sådde også 'Czakor', lurer på om jeg ikke har den også fra før.....hehe....flaut. Men til min glede spirte også 'Jester's Jacket', den med variegert bladverk. Mye tregere spiring, men nå står den også trygt i barnehagen.

8 kommentarer:

solfrid sa...

Ha-ha! 'Bill Wallis' er det verste ugresset som finnes. Blir aldri kvitt det. Luker og luker.

RandiF sa...

Akkurat ja..................................

Anne (Moseplassen) sa...

men det må da være et veldig yndig og pent ugres solfrid ;)

Ergelig når sådden ikke blir som forventet da, krysser fingrene for at de neste blir bedre :)

solfrid sa...

Joa, en av de peneste. Dog, den sår seg absolutt overalt.

Tove sa...

ops, bill WAllis har jeg plantet i bedet mitt....skummelt hvis den tar helt av

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Du er ikke den eneste som har blitt lurt av bilder, Randi. Har sett flotte bilder av flotte planter, og når de har spirt og blomstret er skuffelsen deretter. Har lært at det er en stor fordel å lese både høyde (og bredde) både på plante og blomst. Og google planten, slik at en før se hvilken farge den gegentlig har....

Maiblomst sa...

Eg sådde Bill Wallis i fjor, og syntes også den hadde forholdsvis små blomar i forhild til bladverket. Så den gjekk i komposten. Phillip Wapelle derimot er flott!

Berit sa...

Trøst deg, Philippe Vapelle er nydelig! Men stor blir den, og krysser seg galant med de andre renardiiene. ;)