fredag 13. august 2010

Roser, dagliljer og kommode


Celestial i forgrunnen, El Ariana bak. Nydelige i en skål, men bare en dag....


Denne stokkrosa hadde jeg store forventninger til, gitt. Den dukka opp i et bed langt fra der de andre stokkrosene sto, så jeg trodde at det var en ny og lekker sak som jeg hadde sådd...og fortrengt det. Men i år visere det seg at det er akkurat den samme som dem jeg hadde fra før.... Søt da, men.....Og utrolig svær har den blitt, omtrent 3 meter høy. Dessverre har jeg stokkroserust, den dukker opp hvert år og jeg burde vel sprøyte med ett eller annet...??


Denne daglilja heter Hemerocallis Double River Wye, kommer fra Nautesund.

Ei lilje som jeg har fått fra noen på forumet, Line kanskje? Navnet er borte, men lilja vokser og trives og har en utrolig flott rødfarge som bildet ikke yter rettferdighet. Blankrød, litt mørkere enn liljebilla.....

Kommode, ja. Etter det store oppussingsprosjektet av stue og gang vi hadde i fjor høst (fatter ikke nå at vi orket....) sto det igjen  å male furukommoden i gangen. Nå har jeg endelig mannet meg opp til å få gjort det....ble passe lei maling i fjor, det kan jeg love. Men nå er jeg i gang!
Her er hvordan den så ut før..

I går ble den oppdelt i sine enkelte bestanddeler:

10 skuffer!! Kvistlakk og grunning i går, ett strøk med vaniljefargen i dag. I morgen pussing, ev. sparkling av topplaten, og 2. strøk. Håper det holder, hvis ikke blir det ett strøk til. Bilde følger når den atter er på plass i gangen, blir MYE lekrere helt sikkert!! :-D
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Anita sa...

Det er en kjempejobb, men så glad du blir for at du gjorde det. Som panelveggene her. :)

Margrethe sa...

Så flink du er! Sånne oppussingsprosjekt tar tid om det skal bli ordentlig gjort. Nå ble jeg inspirert til å ta fatt med en gammel kommode her også.
Og den skålen med roser .......
Jeg er straks på veg ut i hagen med skålen i hånden :-).
Ha en fin helg!

Anita sa...

Legg inn ETTER-bilde også! Fadern malte en gammel stygg kommode for oss, en trist Skeidar-sak i mørk furu. Den ble kjempefin med nye knotter.

Wenche sa...

De rosene var nydelige!
Spent på å se hvordan forvandlingen blir så venter spent på etterbilder :-)

Anonym sa...

It is in point of fact a great and helpful piece of information.
I am happy that you simply shared this helpful information with us.
Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.


Feel free to surf to my blog - las vegas dj