søndag 2. mai 2010

Mai er ankommet

Mai betyr her på Vestlandet nesten alltid sol, iskald og uttørrende nordavind og kalde netter. I år slo det til fra første dag i måneden. Vinden har riktignok vært ganske laber, men kald er den, ja. Og i natt måtte jeg ha på ovnen i drivhuset, selv om jeg hadde dekket alle småplantene med duk tok jeg ikke sjansen uten. Blir nok flere slike netter. Alle frøsådde planter er nå kommet dit ned, unntatt tomatene og den ene overlevende agurkplanten. De får stå i vinterhagen enn så lenge til nattetemperaturen tar til vett....

Ute i hagen er det meste ugresset nå fjernet, og nesten alle busker klippet. I går massakrerte jeg New Dawn (2 stk) på rosebuen. Det er den som er på headerbildet mitt. Som dere ser er det ikke mye igjen, og haugen på plenen viser hvor mye jeg fjernet. Mulig jeg skulle tatt enda mer....I dag er alt malt opp på kverna, men måtte ha på meg 2 par hansker, rosehansker ytterst. Den rosa har noen djevelske torner!!

Her ved bekken blomstrer både den fylte, gule og den hvite bekkeblomen. Dammen må jeg gjøre noe med i år, den må tømmes og rengjøres og antagelig må jeg legge ny duk. Mulig jeg utvider den litt i samme rennet....
Denne nydelige primulaen smilte så fint mot sola i dag....
Har gått og kikket etter blodrota (fylt), flytta den i fjor og var litt spent. Men i dag hadde den dukket opp, og hadde formert seg også, faktisk hele 5 skudd nå. Kan bli en hel koloni...:-)

Ellers blomstrer de første tulipanene nå, sammen med påskeliljer, lungeurt og kuleprimula. Brunneraene er også kommet i blomst, både den vanlige og Jack Frost. Våren er en spennende tid, hver dag dukker det opp noe nytt, og ofte noe man helt hadde glemt var der.... :-)
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Aud på Dal sa...

Så mye fint det er som blomstrer hos deg nå. Våren er nok kommet lenger hos deg, men det kommer seg her også. Kuldegranene om natta kommer nok til å vare en god stund til her i hvert fall.

hajal. sa...

Ja nattefrost må vi nok reikne med enno ei tid, her og hadd det rima på i natt som var.
Blodrota mi (enkel) klarte akkurat å blomstre av innen 1. mai, kronblada låg att på bakken som eit bevis på at den hadde blomstra.

Berit sa...

Deilige vårbilder! De får meg til å lengte vestover. Det har ikke blitt noen tur etter båtpussen. Men til helga, om det er kjørbart!

Røsslyng sa...

Våren med alle dens overraskelser og spirer er en herlig tid, selv om været kan være lunefullt.
Herlig farge på primulaen og rosebuen virker stor flott og ikke minst solid, den er nok litt av et syn når den dekkes av blomster.
Ha en super våruke! :)