onsdag 12. mai 2010

Kan spøkelser dø?


I fjor fikk jeg til min store stolthet blomster på min egenhendig sådde stikle Miss Whilmott's ghost. I år ser jeg ikke engang antydning til liv i den....

9 kommentarer:

orchis sa...

Er ikke den bare toårig?

RandiF sa...

Trodde det var en staude jeg, snufs...Er alle stikler to-årige da?

orchis sa...

Det fins omkring 230 arter i slekten, og mange er heldigvis flerårige. Nøyaktig hvilke vet jeg ikke, men her er en link med noen navn du kan søke opp: http://en.wikipedia.org/wiki/Eryngium
Tror E. alpinum, amethystinum og planum er flerårige.

orchis sa...

... og forresten, artig tittel på innlegget! Man kan jo lure... :)

Røsslyng sa...

Tror den er toårig men skal visst være flik å selvså seg. Jeg har ikke egen erfaring med den siden jeg ikke er så begeistret for ting som stikker. Det er jo en "hageklassiker" og flott er den unektelig så jeg håper du enten finner en masse frøplanter av den eller at den kommer snart og bare er litt treg av seg til å dukke opp etter denne kalde rare vinteren.
Sier som Orchis:artig tittel på innlegget :)), det fikk fart på nysgjerrigheten...
Nydelig blodrot under her :)
Ha en fabelaktig langhelg!

Tullik sa...

Neida, spøkelser dør ikkje !! Berre vent å sjå. Enno er det mykje som kan spira !! I vinterkulda kan me enno vera optimister, trur eg !!

Ninni sa...

Nå lurte jeg veldig! Stikler er lekre, spesielt denne synes jeg! Du får se etter småspirer og være forsiktig med lukingen, kanksje den dukker opp i hopetall? :)

Mia sa...

Man kan ju undra, men det häder dom plötsligt kommer tillbaka helt oförberedt :)

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Hei Randi.

Jeg hadde en annen type enn den du har. Hadde den i mange år før den blomstret overdådig. Så døde den, og kom ikke igjen. Enten var det i Hagen for alle, eller Hagetiend jeg så at mange av disse er toårige, dessverre. Nå har jeg derimot en del nyspirer med dette spøkelset, og gleder meg til neste år og forhåpentlig blomstring :-)