fredag 9. april 2010

Full vår på Vestlandet

Ser at det faktisk er 2 uker siden jeg har blogget, det skyldes delvis at laptop'en min er hos doktor. Prosessorvifta var gåen, så nå venter jeg på ny. Regner dog med å få den tilbake ila. helgen. Men det er egentlig ingen unnskyldning, ettersom jeg både har stasjonær PC og PC på jobb....

Påska var ikke det helt store hva været angår, så hagingen foregikk stort sett innendørs med prikling. Alle prikleplanter er flyttet opp i vinterhagen, så nå ser jeg forskjell på veksten for hver dag. Men det meste er smått ennå sammenlignet med tidligere år. Burde egentlig ha flyttet alt ned i drivhuset, men med den dyre strømmen så drøyer jeg litt til....Vinterhagen funker fint som drivhus den.....Gubben klager riktignok litt på at det er jordsøl i nesten alle rom i huset...men pytt, det får han bare finne seg i. Det står jo ikke så lenge på.

Men det er altså full vår i hagen min nå, vi har ikke hatt kuldegrader på lenge, og både krokus, ungask blåveis og våriris smiler til meg ute. Som vanlig angrer jeg på at jeg ikke la ned mer krokus, og den nydelige våririsen Katherine Hodges MÅ jeg bare få tak i til høsten. Påskeliljene står i knopp og det er ikke mange dager før de kommer for fullt. Tulipanene er kommet langt opp, håper bare ikke hjorten oppdager dem....Keiserkrona rager allerede 40 cm i været, og foreløpig har jeg ikke observert noen liljebiller. Forresten rart at de går på den, sånn som den stinker....Jeg flyttet den for 2 år siden, men enda kommer det opp skudd der hvor den sto før. En utrolig livskraftig sak, og så flott som den er!!
(bilde fra 2007, nå er den flyttet bort til bedet ved garasjen i bakgrunnen)
Den røde Helleborusen er begynt blomstringen, jeg har klippet bort alle gamle stygge blader, slik at blomstene kommer fram. Den hvite har jo blomstret under snøen i hele vinter....

Annen påskedag beskar vi morelltreet og kirsebærtreet, og jeg fikk matet kompostkverna et par timer.

Dammen har mye algevekst, og den lekker litt også, så den burde graves opp og få ny duk. Får se om jeg orker. Hjorten har lagt igjen visittkort flere plasser i hagen, bl a i dammen.... :-(.

Ellers flyttet jeg to japanske lønnetrær som hadde altfor mye sol, de har nå fått mer skyggefulle hjem, så da slipper de å få svidde blader....Man lærer så lenge man hager, burde jo lest meg til dette FØR jeg plantet dem da.... :-/.

Nå går det mot en helg med gode værmeldinger, så da blir det nok mer haging, kanskje til og med litt stolhaging, så man kan få litt farge i fjeset.

EDIT: Glemte forresten å si at det er komt spirer i to Geraniumpotter utendørs....

5 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Så vårlig og fint det var hos deg :) Deilig når det kommer opp løker om våren. keiserkronene er virkelig staselige, men de lukter ikke godt :)

Mariann S sa...

Det e so deilig ute no, ser stadig noke nytt som er på vei opp :))
Den beste tida på hageåret dette her egentlig. I forhold til i fjor feks so ligg vi nok langt etter, men de gjer ikkje so mykje. Ønsker deg ei god helg :)

Ninni sa...

Oj, årets første keiserkroner! I går kom våren hit til Oslofjorden også, den var etterlengtet. Fikk meg en rydderunde i haven og storkoste meg i den deilige varmen fra solen :) I dag blir en like fin dag ser jeg :)

Berit sa...

Vakkert, vakkert! Det er herlig med vår! Påskeværet var kanskje bedre lenger nordenn hos deg, vi hadde drømmepåske med venner, båtturer, hagerusking og soling i naustveggen. Og en liten forkjølelse, men den blomstra fort av.

Blogger sa...

BlueHost is one of the best hosting company with plans for any hosting requirements.