tirsdag 23. mars 2010

Første hageøkt i år....

Da jeg kom hjem fra jobb i dag, var det store staudebedet foran huset jammen helt fritt for snø!!! Og da var det ingen bønn....ut og rydde!! Før det ble mørkt var hele bedet pluss dambedet ryddet for stygge visne stengler etter de høye staudene.
Og mens jeg holdt på der så jeg plutselig noe som lyste gult. Og jammen var det tre små Eranthiser som sto der og blomstret. Ingen sensasjon kanskje, men dette er faktisk Eranthiser jeg har sådd selv for 3 (?) år siden. De brukte ett år på å spire, en overraskelse det også når jeg fant dem...Så ble de plantet ut da de ble store nok til det. Jeg hadde selvfølgelig glemt hvor. Så dette var årets første hageglede, for det er første gang de blomstrer.
Og jeg er mektig kry.....

Dessverre ble det for mørkt før jeg tenkte på å ta bilder, derfor har jeg linket til en Google-side.

8 kommentarer:

hajal. sa...

Det er kjekt med slike overraskelsar og ikkje minst årets fyrste ! :)

TurboLotte sa...

ÅÅÅh så deilig med årets første hageøkt! Jeg håper jeg kan trå ti i helgen.

krepsemor sa...

Gratulerer med første blomstring! Veldig kjekt! Og heldige du som allerede har jobbet i hagen...Her ligger nemlig snøen tjukk over det meste av hagen.....Kos deg i kvelden!

Berit sa...

Å, så moro!
Eranthis er så søte der de står som små soler mot det visne og brune rundt dem.
Lovende at snøen smelter der vest! Her kom det ny forsyning i dag.

Ninni sa...

SÅ herlig dette høres ut! Jeg lengter meg syk etter å se bedene mine uten tykt snelag, jeg blir så utorlgi utålmodig når jeg leser koselige innelgg som dette, full av vårlig glede :) At du hoppet i taket over Eranthis er fullt forståelig. De står på øsnkelisten min. Jeg vurderer å plante noen i plenen

Røsslyng sa...

En skikkelig fin belønning å finne slike små etter en skikkelig ryddeøkt. Blir nok snart en ryddeøkt på meg også ute, det trengs jammen for det var ikke mye jeg fikk gjort i høst...
Ha en fin og vårlig dag videre!

Margrethe sa...

Er det ikke utrolig hvor glade vi blir, vi hagegale, hver gang vi oppdager noe nytt i hagen etter en mørk vinter. Og det er jo ikke nytt egentlig. Vi har jo selv plantet og stelt det. Likevel opplever vi det som et mirakel år etter år. Herlig å være hagegal.

Tullik sa...

Ja, det er kjekt å koma seg ut. Været er ellers ikkje så trivlig.... men vi får spretta ut når det ,været altså, legg godsida til !! Erantis.... så fint synest eg !!! Skal kjøpa fleire til hausten og håpa på betre lukke denne gangen !!