torsdag 29. januar 2009

Det skrider langsomt.....
Så-gnisten har så vidt begynt å røre på seg, men det er også alt. Kanskje skyldes det at jeg var på møte i hagelaget tirsdag kveld, der det ble vist bilder fra hager i Norge, Skottland, Afrika og Kina!! Alle tatt av leder i hagelaget, som har vært på tur, kan man si....
Så i går gikk jeg ut og lettet på presenningen der omtrent alt innholdet i det gamle drivhuset ligger under, i påvente av ferdigstillelse av det nye. Deriblant en halv sekk med såjord, som nå står til varming på badegolvet. Så i helga er det håp om at noen frø kan få komme i jord.....De første blir nok blodbeger, lyktes bra med dem i fjor og har planer om å tredoble suksessen, minst. Den på bildet ble kjempesvær etterhvert, det første bildet er tatt i beg. av august. I oktober når jeg tok den inn, var den tre ganger så svær, bilde 2:
Men så vidt jeg husker er det tre planter oppi der. Prøver å overvintre den og har klippet den helt ned, men den ser nokså sjabby ut. Tenker jeg får ta den opp i vinterhagen og begynne å gjødsle på den snart, kanskje. Så får vi se.

2 kommentarer:

Juni sa...

Blodberger er en fantastisk plante. Jeg hadde en for et par år siden som jeg overvintret inne et par sesonger - helt til jeg glemte å ta den inn et år. Er de vanskelige å så?

RandiF sa...

Det er en egen tråd på forumet om blodbeger.....den er nok ikke av de enkleste å få til å spire. Tror spireevnen varierer mye på frøene.