søndag 7. desember 2008

Så vidt i gang

I tre dager har jeg holdt på i vinterhagen!! Nå er det endelig plass til juletreet når den tid kommer. Fysj og fysj så mye rusk og rot og lus og hærmygg og annet jæ%¤&%(&%%(%-skap som følger med det å ta vare på pelliser o.l. over vinteren. Nesten så jeg vurderer å gjøre som Vivi...kaste dem ut. Noen gikk riktignok i komposten, det var stiklinger av Wantirna stort sett. Den har jeg ganske mange eksemplarer av nå, men klarte heller ikke i år å la være å ta nye stiklinger. :p. Noen av dem var nå så nedspist av lus at det ikke var noe håp anyway.
4 - FIRE - pakker med Provado pins er innkjøpt og puttet ned i pottene. Jeg kan kjøpe to pakker til, ser jeg!!! Det betyr den nette sum av kr 600,- i kampen mot udyrene!! Dyr hobby, ja!!

I dag har jeg også blandet ingrediensene til hjortejulepølsa. Ingen billig fonøyelse med slik husflid heller. Tipper kiloprisen ligger på på rundt 100 kr!! Håper den blir god iallefall, i fjor lagde vi pølsene for tynne, så de ble altfor tørre. Men det er bare 3. gangen vi gjør dette, så vi har ikke helt håndlaget inne ennå....
Nå skal deiga stå og godgjøre seg et par dager i kjøleskapet før vi setter pølsehornet i gang.
Lørdag var vi ute på julebord sammen med to vennepar, koselig. Og nydelig mat. Stappmette som seg hør og bør ble vi.

Ellers har jeg:

1. Ikke bakt èn eneste sort.
2. Ikke vasket ett eneste skap
3. Ikke kjøpt èn eneste julegave

Og det er bare to uker og to dager igjen. Godt jeg jobber best under press!!

Etter nesten en uke med nydelig vær slo det om i kveld, nå er det kuling og regn som gjelder. Jaja, ikke noe nytt det oppunder jul.

Her er den flotteste julesang jeg vet om:

5 kommentarer:

hajal. sa...

Ja Helganatt er flott og ingen kan synge den som Jussi Bjørling. Endelig har eg fått ordna med lydvanskane på PCen min så no kan eg høyre det eg vil.
Lukke til med hjortepølsene !

Anita sa...

Hehe, man lærer visst aldri. Mine pellizer er sendt vekk til en mørk badstu. Får se åssen det går til våren.

1. Ikke bakt èn eneste sort.
2. Ikke vasket ett eneste skap
3. Kun kjøpt julegaver til ungene og faren min.

Johoho....

Røsslyng sa...

Så enig, så enig i at dette er den vakreste julesangen som finnes!
Ikke bakt og ikke vasket her heller. Noen av julegavene er på plass men ikke til gubben og ungene, det er de vanskeligste gavene.

Jeg har, enn så lenge, klart å holde liv i noen pelargonier i stuevinduene og forleden dag fant jeg en marihøne inne så kanskje jeg er så heldig at jeg slipper unna lus når jeg har en slik fin hjelper. :)

Ha en fin førjulstid!

david santos sa...

Brilliant!!!

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Også en av mine absolutte favoritter, Randi :)
Praktfult!