søndag 19. oktober 2008

Litt haging mellom bygene

Rigget meg med regntøy, støvler og latexhansker og skred til verket. Nå er følgende løker kommet på plass i etasjebedet:
Crocus biflorus 'Blue Pearl' - 30 stk. 2.etasje
Crocus vernus - 12 stk, 2.etasje
Ukjent antall hvite narsisser flyttet fra det gule bedet - 1.etasje
Geranium tuberosum - 5 stk, 2.etasje
Tulipan 'Queen of night' - 10 stk, 1.etasje ved Landini
Tulipan 'Black Hero' 5 stk og Angelique 8 stk plantet i èn gruppe - 1.etasje
Tulipan 'Spring Green' - 8 stk ved Hosta 1. etasje

Samtidig ble Iris germanica Butter and Sugar og en stripebladet iris flyttet opp i 2etasje, hvor de får mer sol.

Etter neste regnbyge klarte jeg å få fiklet løs pasjonsblomsten fra stativet dens, gravde den opp i en potte og drasset den inn i vinterhagen. Og der ligger den nå....:

Vet ikke helt hva jeg skal gjøre med den. Den er minst 3 meter lang, men den første halvmeteren er bare EN nokså spinkel stengel. Og den er smekkfull av knopper fortsatt. Jeg tror nok jeg blir nødt å klippe den drastisk ned og lage et klatrearrangement til den inne. For den klatrer med tråder og er sikkert ikke interessert i å henge i en ampel....

Har fått inn de fleste av de store pottene med pelliser nå, var hard med saksa, synes jeg selv da.....Så nå minker det på plassen. Verste jobben gjenstår, ribbing og nedpakking av fuchsiaene.

Ellers har jeg kokt kraft på hjortebeina i dag, det er en laaaaaang jobb, 6 timer har den kokt (glemte den litt mens jeg var på besøk til en venninne, kunne klart seg med 1 time mindre). Nå er den silt og i morgen skal den kokes inn til bortimot halvparten, før jeg fyller den (avkjølt) i isterningposer og putter i fryseren. Kjekt å ha....

1 kommentar:

Linnemi sa...

Jeg har tatt hele Pasjonsblomsten inn i stuen, hvor den får slynge seg opp i gardinstangen. Lange, flotte ranker i full blomst. :)